[Grem] Fwd: FW: FW: A profi panír, nagy ötlet!! (fwd)
piroska nakazawa
pnakazawa at yahoo.com
2014. Aug. 29., P, 18:44:26 CEST
Ja, és még nálunk ami marad liszt, tojás és prézli, azt összekeverjük és ..."süttet" ... nagyon finom :-)
P.
On Friday, August 29, 2014 6:43 PM, piroska nakazawa <pnakazawa at yahoo.com> wrote:
>
>
>Szép napot!
>
>
>MĂ©g egy tipp: kevĂ©s liszt egy nejlonzacskĂłba, abba bele a panĂroznivalĂł, Ă©s jĂłl összerázni,
>Ezzel is idĹ‘t Ă©s nĂ©mi tisztĂtást meg lehet takarĂtani.
>
>
>Üdvözlettel!
>
>
>Piroska
>
>
>
>
>On Thursday, August 28, 2014 5:46 PM, Rita Kunsay-Sipos <ritakunsay at gmail.com> wrote:
>
>
>>
>>
>>
>>​ ​
>>>>
>>>>Az Ă©let háziasszonyi oldalához gyorsĂtĂł segĂtsĂ©g!
>>>>
>>>>​Tudom, nem a feltétlen egészséges a rántott étel, de egyikőnk sem ússza meg!
>>>>Íme egy igen nagy 5let!!!!​
>>>>
>>>>IsmerĹ‘s a helyzet, amikor sok kis aprĂł gombát, vagy csirkefalatkát kell panĂrozni? 1 kg aprĂł csiperkegomba vagy csirkemell panĂrozása 5 perc alatt, kevĂ©s mosogatással? LehetsĂ©ges !
>>>>Sokszor az ember nem is gondolja, honnan kap majd nagyon jĂł ötletet, vagy ihletet. Én sem gondoltam arra, mikor 2012-ben egy riportot olvastam, hogy egy ĂrĂłtĂłl tanulok majd egy szuper panĂrozási technikát. Az interjĂşban, mely Dragomán Györggyel Ă©s családjával kĂ©szĂĽlt, az ĂrĂł mesĂ©lt arrĂłl is, hogy szeret fĹ‘zni Ă©s a gyerekei kedvence a ropogĂłs csirkefalatok, melyet Ĺ‘ egyszerűen kĂ©szĂt. Elárulta azt is, hogyan. Persze kiprĂłbáltam, Ă©s azĂłta Ă©n is Ăgy panĂrozok, de valamiĂ©rt nem is jutott eszembe korábban ezt leĂrni!
>>>>És hogy hogyan szĂĽletett belĹ‘le ez a bejegyzĂ©s? Nos, az ihlet a Cafeblog VIP program gasztrofotĂłzásán jött. :-) ĂŤgy hát, Ăme!
>>>>A mĂłdszer nagyon egyszerű, kell hozzá egy nagy fedeles műanyag doboz, ebben fogunk panĂrozni. TegyĂĽk bele a a panĂrozni kĂvánt gombát, Ă©s adjunk hozzá joghurtot. Nekem kb. 70 dkg csiperkĂ©hez 1 evĹ‘kanál joghurtra volt szĂĽksĂ©gem. A mennyisĂ©g fĂĽgg attĂłl, hogy mennyi a panĂrozandĂł mennyisĂ©g, illetve mekkora annak a felĂĽlete (mennyire aprĂł). Rázzuk jĂłl össze. Fontos, hogy a joghurt jĂłl benedvesĂtse a felĂĽletet, de ne tocsogjon.
>>>>Tegyünk hozzá lisztet. Ez kb. 1,5 evőkanál volt. Rázzuk jól össze.
>>>>Jöhet a felvert tojás (jelen esetben egy darab) és persze rázd, rázd rázd!
>>>>Legvégül pedig a zsemlemorzsa (itt 2-3 evőkanál), és rázás!
>>>>És lehet sütni:
>>>>Csirke esetĂ©ben is hasonlĂł a helyzet, kis mĂłdosĂtással: vagyis a csirkĂ©hez adjunk joghurtot, ehhez tegyĂĽnk fokhagymát is. Rázás! Majd kemĂ©nyĂtĹ‘t adjunk, ettĹ‘l ropogĂłs lesz! Rázás. Következik a liszt. Rázás! Majd a felvert tojás. Rázás! És vĂ©gĂĽl a zsemlemorzsa. Rázás!
>>>>
>>>>Sajnos, a kisült rántott combot nem tudtam lefényképezni, mert a család elkapkodta.
>>>>Szép napot!
>>>>A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
>>>>
>>>>​Ui: A sózást el ne felejtsd ! ! !​
>>>
>>
>>
>>
>>
>>
>>_______________________________________________
>>Grem mailing list
>>Grem at turul.kgk.uni-obuda.hu
>>http://turul.kgk.uni-obuda.hu/mailman/listinfo/grem
>>
>>
>
>
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://turul.kgk.uni-obuda.hu/pipermail/grem/attachments/20140829/d4480be0/attachment.html
További információk a(z) Grem levelezőlistáról