[Grem] Fwd: FW: FW: A profi panír, nagy ötlet!! (fwd)

piroska nakazawa pnakazawa at yahoo.com
2014. Aug. 29., P, 18:44:26 CEST


Ja, és még nálunk ami marad liszt, tojás és prézli, azt összekeverjük és ..."süttet" ... nagyon finom :-)
P.



On Friday, August 29, 2014 6:43 PM, piroska nakazawa <pnakazawa at yahoo.com> wrote:
 

>
>
>Szép napot!
>
>
>Még egy tipp: kevés liszt egy nejlonzacskóba, abba bele a paníroznivaló, és jól összerázni,
>Ezzel is időt és némi tisztítást meg lehet takarítani.
>
>
>Üdvözlettel!
>
>
>Piroska
>
>
>
>
>On Thursday, August 28, 2014 5:46 PM, Rita Kunsay-Sipos <ritakunsay at gmail.com> wrote:
> 
>
>>
>>
>>  
>>​ ​ 
>>>> 
>>>>Az élet háziasszonyi oldalához gyorsító segítség!
>>>> 
>>>>​Tudom, nem a feltétlen egészséges a rántott étel, de egyikőnk sem ússza meg!
>>>>Íme egy igen nagy 5let!!!!​
>>>> 
>>>>Ismerős a helyzet, amikor sok kis apró gombát, vagy csirkefalatkát kell panírozni?   1 kg apró csiperkegomba vagy  csirkemell panírozása 5 perc alatt, kevés mosogatással? Lehetséges !
>>>>Sokszor az ember nem is gondolja, honnan kap majd nagyon jó ötletet, vagy ihletet. Én sem gondoltam arra, mikor 2012-ben egy riportot olvastam, hogy egy írótól tanulok majd egy szuper panírozási technikát.  Az interjúban, mely Dragomán Györggyel és családjával készült, az író  mesélt arról is, hogy szeret főzni és a gyerekei kedvence a ropogós csirkefalatok, melyet ő egyszerűen készít. Elárulta azt is, hogyan. Persze kipróbáltam, és azóta én is így panírozok, de valamiért nem is jutott eszembe korábban ezt leírni!
>>>>És hogy hogyan született belőle ez a bejegyzés? Nos, az ihlet a Cafeblog VIP program gasztrofotózásán jött.  :-)  Így hát, íme!
>>>>A módszer nagyon egyszerű, kell hozzá egy nagy fedeles műanyag doboz, ebben fogunk panírozni. Tegyük bele a a panírozni kívánt gombát, és adjunk hozzá joghurtot. Nekem  kb. 70 dkg csiperkéhez 1 evőkanál joghurtra volt szükségem.  A mennyiség függ attól, hogy mennyi a panírozandó mennyiség, illetve mekkora annak a felülete (mennyire apró). Rázzuk jól össze. Fontos, hogy a joghurt jól benedvesítse a felületet, de ne tocsogjon.
>>>>Tegyünk hozzá lisztet. Ez kb. 1,5 evőkanál volt. Rázzuk jól össze.
>>>>Jöhet a felvert tojás (jelen esetben egy darab) és persze rázd, rázd rázd!
>>>>Legvégül pedig a zsemlemorzsa (itt 2-3 evőkanál), és rázás!
>>>>És lehet sütni:
>>>>Csirke esetében is hasonló a helyzet, kis módosítással: vagyis a csirkéhez adjunk joghurtot, ehhez tegyünk fokhagymát is. Rázás! Majd keményítőt adjunk, ettől ropogós lesz! Rázás. Következik a liszt. Rázás! Majd a felvert tojás. Rázás! És végül a zsemlemorzsa. Rázás!
>>>> 
>>>>Sajnos, a kisült rántott combot nem tudtam lefényképezni, mert a család elkapkodta.
>>>>Szép napot!
>>>>A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is, érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető ötletekkel várlak. ♡
>>>> 
>>>>​Ui: A sózást el ne felejtsd ! ! !​ 
>>> 
>> 
>> 
>>
>>
>>
>>_______________________________________________
>>Grem mailing list
>>Grem at turul.kgk.uni-obuda.hu
>>http://turul.kgk.uni-obuda.hu/mailman/listinfo/grem
>>
>>
>
>
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://turul.kgk.uni-obuda.hu/pipermail/grem/attachments/20140829/d4480be0/attachment.html 


További információk a(z) Grem levelezőlistáról