[Grem] Fwd: Mindenkinek tudni kell erről, aztán döntsön szabad akaratával!

KEA kea at turul.banki.hu
2012. Dec. 9., V, 21:15:22 CET


A dagasztást nálunk a kenyércsináló gép végzi (dagasztó programmal,
sütés nélkül), de kimérni pontosan és beletenni a felsorolt hozzávalókat
kb. 3-4 perc perc. Amikor fütyül 1 óra 50 perccel később, akkor újabb
kb. ugyanennyi idő sütőformába tenni kenyérnek, 16 zsömlét kézzel
kiformázni valóban több egy kicsit. Mivel nálunk naponta legalább egy
adag sül (néha kettő is), elég gyorsan megtérül a beruházás a masinába,
s így a tényleges ráfordítás időigénye is kellemesebb a napi
boltlátogatásnál. Nem beszélve a minőségi különbségről, a házi kenyeret
például lehet szeletelni is...

On 12/09/2012 06:49 PM, "dr. Ván Lajos" wrote:
> Kedves Öcsém-Uram! Azért kérdezd meg kedves feleségedet ezektől a 
> "pillanatokról". Irénke Nénéd maga dagasztja a kenyértésztát és 
> keleszti, de nem pillantok alatt. Ha a saját dagasztás normaidejét  
> analizáltad és valami forradalmi újítással csökkenteni tudod . Irénkének 
> -akinek mondható, hogy talán van gyakorlata - is kell 10-15 perc. De 
> ahol minden másnap dagasztanak a családnak, ott lehet, hogy elegendő 
> lehet 8-12 perc. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy Te is intenzíven 
> foglalkozol a háztartás rejtelmeivel".   Bátyád. ( Kösz a receptet, 
> átadom az illetékesnek!)

-- 

Üdvrivalgással:
KEA.
----
Keszthelyi András
f. adj.
ÓE-(ex BMF, exx Bánki)-KGK-SZVI


További információk a(z) Grem levelezőlistáról