[Grem] Testnevelési Egyetem - előadások - NEM TITOK AZ EGÉSZSÉG - 2014/1.

Rita Kunsay-Sipos ritakunsay at gmail.com
2014. Feb. 2., V, 10:32:26 CET


Újabb ismeretszerzési lehetőség!


*Tudományos-ismeretterjesztő életmód-előadások *

*a Testnevelési Egyetemen 2014-ben is!*

Szeretettel meghívjuk Önt és barátait táplálkozástudományi és
életmód-előadásainkra:

*NEM TITOK AZ EGÉSZSÉG - 2014/1.*

A vetítéssel egybekötött előadásokat *kéthetente* *keddenként,* *18 órai
kezdettel, *

a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) dísztermében tartjuk

*(1123 Budapest, Alkotás u. 44.)*

Az előadások után beszélgetést tartunk * Terembérleti hozzájárulásként 250
Ft-ot elfogadunk

*Információ: 06/30-221-9355* (Pásztor Katalin) * www.ujeletmod.hu *
www.tudomanyeseletmod.hu

A sorozatot szervezi és támogatja: *Életpont Nonprofit Közhasznú Kft.*



*Február 11.* * *A vitalitás jelképei: gyümölcsök és zöldségfélék*

* A zöldségek gyógyhatásai (2. rész) * A gyümölcsök szerepe, és
fogyasztásuk alapelvei * A zöldségek és gyümölcsök társítása

*Február 25. ** *Mi a fontosabb: az EQ vagy az IQ? *

* Az érzelmi intelligencia jelentősége életünkben, kapcsolatainkban

*Március 11.* * *Utolsóból első? - A ballasztanyagok jelentősége a
betegségek megelőzésében*

* Az élelmi rostokkal kapcsolatos új kutatások * A rostok sokoldalú szerepe
a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, az elhízás és az elsavasodás
megelőzésében * A rostok fajtái, tulajdonságaik, felhasználásuk, hatásuk a
szellemi-lelki erő megőrzésében * Az "inulincsoda"

*Március 25.* * *A biztos fogyás táplálkozási aranyszabályai*

* Valóban működő, betartható, divatmentes táplálkozási ajánlások fogyni
vágyóknak

*Április 8.*  * *Mi és miért történik bennem? - A bélrendszeri problémák
lehetséges okai*

* A túlzott puffadás csökkentésének eszközei * A táplálékban lévő gázképzők
jellemzői * Táplálékintoleranciák * A "belső erjedés" hatásai *
Ételtársítás és bélrendszeri diszkomfort * Okozhatnak-e gázképződést az
egészségvédő élelmiszerek?

*Április 22.*  *
*Apiterápia - a gyógyító méhecske (2. rész)** Propolisz: az egészség
"ragasztója"

*Május 6.*  * *Stresszkezelés felsőfokon - Az elengedés művészete*
* Újabb információk a stressz legyőzéséről * Hogyan érhetjük el a teljes
lelki nyugalmat?

*Május 20.*  *
*Mentés másként - A memória és a táplálkozás ** A memória szerepe, hatásai
a személyiségre, jövőképre * Az emlékezet romlásának okai * Memóriajavító
vegyületek az élelmiszerekben * Az agyi ingerületvezetés, archiválás és az
étrend összefüggései * Emlékezet és akarat - avagy miért nem akar az agy
emlékezni egyes eseményekre?

Előadók:

 * *Tóth Gábor* okl. élelmiszer-ipari fejl. mérnök, táplálkozástudományi
előadó, szakíró (1., 3., 5., 8. előadás)

 * *Kecskeméti János* lelkész, mentálhigiénés előadó (2. előadás)

 * *Kulcsár Attila* életmód-tanácsadó, méhész (6. előadás)

 * *Benkovics Péter* életmód-tanácsadó, fogyókúra-szakértő (4. előadás)

 * *Soós Attila* lelkész, a *Nyitott Szemmel* főszerkesztője (7. előadás)

*Mindenkit szeretettel várunk!*
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://turul.kgk.uni-obuda.hu/pipermail/grem/attachments/20140202/78e70c4c/attachment.html 


További információk a(z) Grem levelezőlistáról