[Grem] Testnevelési Egyetem - előadások - NEM TITOK AZ EGÉSZSÉG - 2014/1.
Rita Kunsay-Sipos
ritakunsay at gmail.com
2014. Feb. 2., V, 10:32:26 CET
Újabb ismeretszerzési lehetőség!
*Tudományos-ismeretterjesztő életmód-előadások *
*a Testnevelési Egyetemen 2014-ben is!*
Szeretettel meghívjuk Önt és barátait táplálkozástudományi és
életmód-előadásainkra:
*NEM TITOK AZ EGÉSZSÉG - 2014/1.*
A vetítéssel egybekötött előadásokat *kéthetente* *keddenként,* *18 órai
kezdettel, *
a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) dísztermében tartjuk
*(1123 Budapest, Alkotás u. 44.)*
Az előadások után beszélgetést tartunk * Terembérleti hozzájárulásként 250
Ft-ot elfogadunk
*Információ: 06/30-221-9355* (Pásztor Katalin) * www.ujeletmod.hu *
www.tudomanyeseletmod.hu
A sorozatot szervezi és támogatja: *Életpont Nonprofit Közhasznú Kft.*
*Február 11.* * *A vitalitás jelképei: gyümölcsök és zöldségfélék*
* A zöldségek gyógyhatásai (2. rész) * A gyümölcsök szerepe, és
fogyasztásuk alapelvei * A zöldségek és gyümölcsök társítása
*Február 25. ** *Mi a fontosabb: az EQ vagy az IQ? *
* Az érzelmi intelligencia jelentősége életünkben, kapcsolatainkban
*Március 11.* * *Utolsóból első? - A ballasztanyagok jelentősége a
betegségek megelőzésében*
* Az élelmi rostokkal kapcsolatos új kutatások * A rostok sokoldalú szerepe
a rák, a szív- és érrendszeri betegségek, az elhízás és az elsavasodás
megelőzésében * A rostok fajtái, tulajdonságaik, felhasználásuk, hatásuk a
szellemi-lelki erő megőrzésében * Az "inulincsoda"
*Március 25.* * *A biztos fogyás táplálkozási aranyszabályai*
* Valóban működő, betartható, divatmentes táplálkozási ajánlások fogyni
vágyóknak
*Április 8.* * *Mi és miért történik bennem? - A bélrendszeri problémák
lehetséges okai*
* A túlzott puffadás csökkentésének eszközei * A táplálékban lévő gázképzők
jellemzői * Táplálékintoleranciák * A "belső erjedés" hatásai *
Ételtársítás és bélrendszeri diszkomfort * Okozhatnak-e gázképződést az
egészségvédő élelmiszerek?
*Április 22.* *
*Apiterápia - a gyógyító méhecske (2. rész)** Propolisz: az egészség
"ragasztója"
*Május 6.* * *Stresszkezelés felsőfokon - Az elengedés művészete*
* Újabb információk a stressz legyőzéséről * Hogyan érhetjük el a teljes
lelki nyugalmat?
*Május 20.* *
*Mentés másként - A memória és a táplálkozás ** A memória szerepe, hatásai
a személyiségre, jövőképre * Az emlékezet romlásának okai * Memóriajavító
vegyületek az élelmiszerekben * Az agyi ingerületvezetés, archiválás és az
étrend összefüggései * Emlékezet és akarat - avagy miért nem akar az agy
emlékezni egyes eseményekre?
Előadók:
* *Tóth Gábor* okl. élelmiszer-ipari fejl. mérnök, táplálkozástudományi
előadó, szakíró (1., 3., 5., 8. előadás)
* *Kecskeméti János* lelkész, mentálhigiénés előadó (2. előadás)
* *Kulcsár Attila* életmód-tanácsadó, méhész (6. előadás)
* *Benkovics Péter* életmód-tanácsadó, fogyókúra-szakértő (4. előadás)
* *Soós Attila* lelkész, a *Nyitott Szemmel* főszerkesztője (7. előadás)
*Mindenkit szeretettel várunk!*
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://turul.kgk.uni-obuda.hu/pipermail/grem/attachments/20140202/78e70c4c/attachment.html
További információk a(z) Grem levelezőlistáról