[Grem] Fwd: FW: FW: A profi panír, nagy ötlet!! (fwd)

Rita Kunsay-Sipos ritakunsay at gmail.com
2014. Aug. 28., Cs, 17:45:44 CEST


 *​* *​*



Az élet háziasszonyi oldalához gyorsító segítség!



​Tudom, nem a feltétlen egészséges a rántott étel, de egyikőnk sem ússza
meg!

Íme egy igen nagy 5let!!!!​



Ismerős a helyzet, amikor sok kis apró gombát, vagy csirkefalatkát kell
panírozni?   1 kg apró csiperkegomba vagy  csirkemell panírozása 5 perc
alatt, kevés mosogatással? Lehetséges !

Sokszor az ember nem is gondolja, honnan kap majd nagyon jó ötletet, vagy
ihletet. Én sem gondoltam arra, mikor 2012-ben egy riportot olvastam, hogy
egy írótól tanulok majd egy szuper panírozási technikát.  Az interjúban,
mely Dragomán Györggyel és családjával készült, az író  mesélt arról is,
hogy szeret főzni és a gyerekei kedvence a ropogós csirkefalatok, melyet ő
egyszerűen készít. Elárulta azt is, hogyan. Persze kipróbáltam, és azóta én
is így panírozok, de valamiért nem is jutott eszembe korábban ezt leírni!

És hogy hogyan született belőle ez a bejegyzés? Nos, az ihlet a Cafeblog
VIP program gasztrofotózásán jött.  :-)  Így hát, íme!

[image: SAM_3436]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3436.jpg>

A módszer nagyon egyszerű, kell hozzá egy nagy fedeles műanyag doboz, ebben
fogunk panírozni. Tegyük bele a a panírozni kívánt gombát, és adjunk hozzá
joghurtot. Nekem  kb. 70 dkg csiperkéhez 1 evőkanál joghurtra volt
szükségem.  A mennyiség függ attól, hogy mennyi a panírozandó mennyiség,
illetve mekkora annak a felülete (mennyire apró). Rázzuk jól össze. Fontos,
hogy a joghurt jĂłl benedvesĂ­tse a felĂĽletet, de ne tocsogjon.

[image: SAM_3445]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3445.jpg>

Tegyünk hozzá lisztet. Ez kb. 1,5 evőkanál volt. Rázzuk jól össze.

[image: SAM_3448]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3448.jpg>

Jöhet a felvert tojás (jelen esetben egy darab) és persze rázd, rázd rázd!

[image: SAM_3457]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3457.jpg>

Legvégül pedig a zsemlemorzsa (itt 2-3 evőkanál), és rázás!

[image: SAM_3461]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3461.jpg>

És lehet sütni:

[image: SAM_3483]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3483.jpg>

Csirke esetében is hasonló a helyzet, kis módosítással: vagyis a csirkéhez
adjunk joghurtot, ehhez tegyünk fokhagymát is. Rázás! Majd keményítőt
adjunk, ettől ropogós lesz! Rázás. Következik a liszt. Rázás! Majd a
felvert tojás. Rázás! És végül a zsemlemorzsa. Rázás!

 [image: kép2]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/k%C3%A9p2.jpg>

Sajnos, a kisült rántott combot nem tudtam lefényképezni, mert a család
elkapkodta.[image: :-)]

Szép napot!

A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm,
ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is,
érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető
ötletekkel várlak. *♡*



*​**Ui: A sózást el ne felejtsd ! ! !**​*
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://turul.kgk.uni-obuda.hu/pipermail/grem/attachments/20140828/a65f3b47/attachment.html 


További információk a(z) Grem levelezőlistáról