[Grem] Fwd: FW: FW: A profi panír, nagy ötlet!! (fwd)
Rita Kunsay-Sipos
ritakunsay at gmail.com
2014. Aug. 28., Cs, 17:45:44 CEST
*​* *​*
Az Ă©let háziasszonyi oldalához gyorsĂtĂł segĂtsĂ©g!
​Tudom, nem a feltétlen egészséges a rántott étel, de egyikőnk sem ússza
meg!
Íme egy igen nagy 5let!!!!​
Ismerős a helyzet, amikor sok kis apró gombát, vagy csirkefalatkát kell
panĂrozni? 1 kg aprĂł csiperkegomba vagy csirkemell panĂrozása 5 perc
alatt, kevés mosogatással? Lehetséges !
Sokszor az ember nem is gondolja, honnan kap majd nagyon jó ötletet, vagy
ihletet. Én sem gondoltam arra, mikor 2012-ben egy riportot olvastam, hogy
egy ĂrĂłtĂłl tanulok majd egy szuper panĂrozási technikát. Az interjĂşban,
mely Dragomán Györggyel Ă©s családjával kĂ©szĂĽlt, az ĂrĂł mesĂ©lt arrĂłl is,
hogy szeret főzni és a gyerekei kedvence a ropogós csirkefalatok, melyet ő
egyszerűen kĂ©szĂt. Elárulta azt is, hogyan. Persze kiprĂłbáltam, Ă©s azĂłta Ă©n
is Ăgy panĂrozok, de valamiĂ©rt nem is jutott eszembe korábban ezt leĂrni!
És hogy hogyan született belőle ez a bejegyzés? Nos, az ihlet a Cafeblog
VIP program gasztrofotĂłzásán jött. :-) ĂŤgy hát, Ăme!
[image: SAM_3436]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3436.jpg>
A módszer nagyon egyszerű, kell hozzá egy nagy fedeles műanyag doboz, ebben
fogunk panĂrozni. TegyĂĽk bele a a panĂrozni kĂvánt gombát, Ă©s adjunk hozzá
joghurtot. Nekem kb. 70 dkg csiperkéhez 1 evőkanál joghurtra volt
szĂĽksĂ©gem. A mennyisĂ©g fĂĽgg attĂłl, hogy mennyi a panĂrozandĂł mennyisĂ©g,
illetve mekkora annak a felülete (mennyire apró). Rázzuk jól össze. Fontos,
hogy a joghurt jĂłl benedvesĂtse a felĂĽletet, de ne tocsogjon.
[image: SAM_3445]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3445.jpg>
Tegyünk hozzá lisztet. Ez kb. 1,5 evőkanál volt. Rázzuk jól össze.
[image: SAM_3448]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3448.jpg>
Jöhet a felvert tojás (jelen esetben egy darab) és persze rázd, rázd rázd!
[image: SAM_3457]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3457.jpg>
Legvégül pedig a zsemlemorzsa (itt 2-3 evőkanál), és rázás!
[image: SAM_3461]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3461.jpg>
És lehet sütni:
[image: SAM_3483]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/SAM_3483.jpg>
Csirke esetĂ©ben is hasonlĂł a helyzet, kis mĂłdosĂtással: vagyis a csirkĂ©hez
adjunk joghurtot, ehhez tegyĂĽnk fokhagymát is. Rázás! Majd kemĂ©nyĂtĹ‘t
adjunk, ettől ropogós lesz! Rázás. Következik a liszt. Rázás! Majd a
felvert tojás. Rázás! És végül a zsemlemorzsa. Rázás!
[image: kép2]
<http://anapfenyillata.cafeblog.hu/files/2014/06/k%C3%A9p2.jpg>
Sajnos, a kisült rántott combot nem tudtam lefényképezni, mert a család
elkapkodta.[image: :-)]
Szép napot!
A bejegyzés saját képeket tartalmaz. Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm,
ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be máskor is,
érdekes inspirációkkal, egyszerű receptekkel, könnyen kivitelezhető
ötletekkel várlak. *♡*
*​**Ui: A sózást el ne felejtsd ! ! !**​*
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: http://turul.kgk.uni-obuda.hu/pipermail/grem/attachments/20140828/a65f3b47/attachment.html
További információk a(z) Grem levelezőlistáról