<div dir="ltr"><div>A múltkori levélben kimaradt egy lépés. Most pótolva. </div><div><br></div><div>
<div>A boltban nagyon drágán megvehető kefír helyett így lehet OTTHONI KEFÍRT előállítani. Mi évek óta ilyen kefírt eszünk.</div><div><br></div><div>- vásárolj egy doboz kaukázusi kefírt (ami élőflórás)-</div><div>- öntsd ELOSZTVA üres (mi kisebbekbe szoktuik) befőttes üvegekbe + TÖLTSD FEL A BEFŐTTES ÜVEGEKET (tartós) TEJJEL </div><div>- szobahőmérsékleten / konyha asztalon hagyd állni addig, amíg kocsonyás nem lesz,</div><div>- ekkor tedd a hűtőbe, majd étkezéskor fogyaszd el,</div><div>- azonban a befőttes üveget EL NE MOSD!, hanem a kiürített befőttes üveg falán megült kefír maradékot hagyd az üvegben,</div><div>- önts rá, akár tartós tejet is (mi nem veszünk friss tejet, hanem tartósat),</div><div>- addig hagyd szobahőmérsékleten állni, amíg kocsonyás nem lesz,</div><div>- be a hűtőbe,</div><div>- és minden előlről ... </div>
<br></div></div>