<div dir="ltr"><div>Kedves Lista!</div><div><br></div><div>A boltban nagyon drágán megvehető kefír helyett így lehet OTTHONI KEFÍRT előállítani. Mi évek óta ilyen kefírt eszünk.</div><div><br></div><div>- vásárolj egy doboz kaukázusi kefírt (ami élőflórás)-</div><div>- öntsd üres (mi kisebbekbe szoktuik) befőttes üvegekbe,</div><div>- szobahőmérsékleten / konyha asztalon  hagyd állni addig, amíg kocsonyás nem lesz,</div><div>- ekkor tedd a hűtőbe, majd étkezéskor fogyaszd el,</div><div>- azonban a befőttes üveget EL NE MOSD!, hanem a kiürített befőttes üveg falán megült kefír maradékot hagyd az üvegben,</div><div>- önts rá, akár tartós tejet is (mi nem veszünk friss tejet, hanem tartósat),</div><div>- addig hagyd szobahőmérsékleten állni, amíg kocsonyás nem lesz,</div><div>- be a hűtőbe,</div><div>- és minden előlről ... </div></div>