[Grem] nem szkíta, de eléggé Hamvas kifl így az ünnep közeledtével /bocsánat, hátha

Rita Kunsay-Sipos ritakunsay at gmail.com
2020. Dec. 8., K, 20:05:01 CET


diós:

Hamvas kifli
50 dkg liszt
25 dkg margarin
pici, só, 1 ev. kanál ecet
2 dl tejföl /20 %-os
3 tojás sárgája
Összegyúrom, 4 felé osztom
Külön, külön elnyújtom, olv. margarinnal megkenem és feltekerem mint a
bejglit.
4 rúd lesz belőle
Fél órát pihentetem.
Minden rudat 10 db - ra vágok /ezek nagyobb dió méretuek/ egyenként
elnyújtom és az alábbi töltelékkel töltöm.
*Töltelék*
A 3 tojás fehérjét habnak felverni, citromhéj, 20 dkg cukor, 20 dkg darált
dió..(én mindig kevesebbet teszek a cukorból) Kiflivé formázva feltekerni.
Forró sütőben sütjük.
 Tapasztalat:  A jelenlegi Ráma silányabb mint régen, ezért, ha van maradék
vaj, vagy margarin kb. 5 dkg -mal pótoljuk.
Sütéskor ellenőrizzük, nem kell pirosnak lenni,  ez inkább világos sárga.

-- Vanilias cukorral megszórható.
--------- következő rész ---------
Egy csatolt HTML állomány át lett konvertálva...
URL: <http://turul.kgk.uni-obuda.hu/pipermail/grem/attachments/20201208/e06e5b46/attachment.html>


További információk a(z) Grem levelezőlistáról